Dagsrytme

Nedenfor finner du vår faste dags-, ukerytme for barnehageåret 2015/2016 :

Dagsrytme:

TID

HVA

Barnehagen åpner

Frokost

Frilek

ca 0945-1000

Samling (tidspunkt varierer litt fra avd til avd

1000- 1130

Bakedag

Årstidsaktivitets-forberedelser/kunst og håndverk/småturer

Lek ute og inne i fokus

Eventyr og sang - kulturarven vår

Gruppeaktiviteter

MAT

V: Matpakke

L og A: Bakedag

Grønnsaksmat

Matpakke

Grønnsaksmat

V: Bakedag

L og A: Matpakke

De dagene det står flere aktiviteter deles det inn i grupper.

Tradisjonene våre

Vi bygger opp gode tradisjoner for barnehagen vår. Samtidig tar vi vare på de kjente norske tradisjoner. Vi feirer høytidene på barnas premisser og streber etter å være et supplement til familiens egen feiring.

ü  Høstfest: vi feirer årstiden med en festdag, hvor barna har med seg frukt/grønt til et felles måltid eller blomster/annet pynt til barnehagen. Vi synger høstsanger på samling. Sammen med Ridder Georg «bekjemper» de største barna dragen som holder prinsessen fanget. Vi spiser «drageblodsuppe»

ü  Brannvernuka: Vi melder oss på den nasjonale brannvernuke. Vi har ekstra fokus på brannsikkerheten og snakker om hva vi skal gjøre hvis brannalarmen går. Vi får besøk av Eldar og Vanja.

ü  FN dagen: Den dagen har vi fokus på FNs barnekonvensjon og barns rettigheter. Vi skriver brev og tegner til vårt fadderbarn Beatrice som bor i Kwapa i Uganda. Vi har en fellessamling, hvor vi synger sanger om toleranse. Og så koser vi os med boller med glasur i «alle regnbuens farger».

ü  Høstutstilling: Vi inviterer foreldrene våre til en fin utstilling hvor vi presenterer hva vi har jobbet med i løpet av høsten. Vi serverer «sjampis» og kake. Vi byder foreldrene velkommen kl 15 30 med en liten utekonsert.

ü  Lanterne/St.Mikaelsfest: i hele november måned tennes lys hver morgen for å lyse opp i og forberede oss til «mørketiden». Vi synger lanternesanger og leser eventyret om Ridderen St. Martin, som bringer lyset til oss. Vi slutter måneden av med en fest sammen med foreldrene. Vi får besøk av «lyktemannen», som bringer med seg måne-, sol-, og stjernekaker. Hele denne festen foregår ute i skjæret fra lykter og fakler.

ü  I desember har vi aktiviteter som skaper julestemning og fremmer julefred. Vi ønsker å være et supplement til familiens julefeiring – IKKE en konkurrent.

ü  Adventssamling: Hver mandag (etter adventsøndagen) har vi adventssamling. Vi tenner adventslys, har adventkalender og synger julesanger.JUKLEPAKKER

ü  Lucia: på morgenen går de største barna (4 og 5 åringene) i tog og synger Luciasangen for de minste. Vi har på forhånd bakt lussekatter som vi koser oss med denne dagen. De eldste barna besøker saniteten.

ü  Nissefest: vi kommer til barnehagen denne dagen utkledd som nisser. Vi synger julesanger og koser oss med julegrøt og saft, og hvem vet; kanskje dropper julenissen innom? Vi har julebio med reisen til julestjernen.

ü  Julegløgg: Foreldrene inviteres til barnehagen og vi ønsker hverandre en god jul med en uformell gløgg i «hentetiden».

ü  Ski og ake dag:Vi vurderer utetemperaturen i januar eller februar.

ü  Samefolkets dag 6/2: vi lærer om samefolket, deres nasjonaldrakt, joiking og flagget.

ü  Karneval Vi kler oss ut. Vi har karnevalsleker og «slår katta ut av sekken». og så får vi besøk av Kong Vinter.

ü  Påskefrokost: Vi inviterer foreldrene til frokost i barnehagen. Senere den dagen har vi Påskeharefest

ü  Grunnlovsfest: 16 mai Vi forbereder barna til 17. mai med flagg og 17. maisanger og avslutter med en fest og vi går i felles tog med saniteten

ü  Avslutningsfest for skolebarngruppen.

ü  Sommerfest: FAU arrangerer utefest etter barnehagens åpningstid.

ü  Barnas bursdager: feires ved at vi heise flagget ute. Inne gratulerer vi med dagen ved å lage og pynte krone, Vi har en spesiell bursdagstrone som barnet sitter på under bursdagsmåltidet. Barnet medbringer frukt eller annet til festen på avdelingen

ü  Besøk på Saniteten: 2 ganger i måneden besøker 4 & 5 åringene de gamle og synger årstidssanger. I forbindelse med 17. mai og Lucia har vi et ekstra besøk.